miercuri, 11 martie 2015

Un duș rece

Crezi că ești centrul Universului? Breaking News: Nu ești! Lumea a existat înaintea ta și va mai dăinui mult timp după ce vei fi doar o mână de praf.
Crezi că ești deștept? Un geniu sigur nu ești, mai puțin de 2 % din populația lumii se poate mândri cu așa ceva.
Crezi că ești de neînlocuit? Nimeni nu este de neînlocuit.
Crezi că jumătatea vieții tale te iubește? Cred și eu numai să nu iei mereu acest lucru drept garantat așa că prețuiește, respectă și oferă la rândul tău dragoste.
 Crezi în proverbul "Orice naș își are nașul"? E adevărat.
Crezi că ți se cuvine ceva special sau ai vrea să fi tratat preferențial doar așa că pe tine te cheamă X? Toți oamenii sunt egali.
Crezi că mașina ta e cea mai frumoasă? Un McLaren F1 te-ar pune în umbră.
Crezi că ai mulți bani și că ești bogat? 1 % din populația lumii deține mai multă avere decât ceilalți 99 %. Ți-ar plăcea să faci parte din prima categorie? Dar nu este așa.
Crezi că ești un bun sportiv? Dovedește-o! Din patru în patru ani au loc Jocurile Olimpice.
Crezi că ești frumos și un adevărat magnet pentru femei? Hm, ha-ha... Și eu cred că sunt scriitor. Dar asta rămâne gluma vieții mele.
Crezi că ești invincibil? Până și o piatră e mai tare decât tine. Dacă nu crezi dă-i niște pumni să vedem ce se întâmplă.
Crezi că ești sănătos și nicio boală nu te atinge? Uită-te la ce conține mâncarea ta cea de toate zilele. Scrie pe toate ambalajele. Sau tu doar le arunci?
Crezi că ești un om bun? Atunci fă altuia ce ai vrea să-ți facă el ție.
Crezi că ai răspunsuri la toate întrebările? Demonstrează existența materiei întunecate din Univers și vei primi pe loc un premiu Nobel iar cei de la NASA îți vor ridica o statuie.
Crezi că dacă-ți asumi riscuri nu vei pierde fiindcă așa simți tu? Depinde, ști tu cum e. Probabilitatea să dai greș e de 50 %. Deci ce va fi? Roșu sau negru?
Crezi că ești fericit, că ești o persoană optimistă care atrage lucrurile pozitive și astfel toată viața e roz? Atunci de ce dai greș câteodată și te doare așa de tare?
Crezi că poți face ce vrei în viață? Atunci nu mai pierde timpul dar nu uita să respecți regulile. Prima regulă este că nu poți face chiar orice. A doua regulă este că pentru orice faci există consecințe. Am glumit, nu există reguli, eu le-am inventat acum.
Crezi că ești nefericit la locul de muncă? Nu ai vrea să ști cum și cât lucrează unii doar pentru a avea bani să se întrețină. Dacă ești totuși curios caută pe Google. 
Crezi că ești neîndreptățit în vreun fel? Da, ești. Face parte din viață să mori cu dreptatea în mână (conform jocului meu de cuvinte reiese că moartea face parte din viață - e nedrept, nu?)
Crezi că stăpânești arta de a face dragoste? Precis...
Crezi că dacă ai spus "Da" în fața altarului poți respecta jurământul toată viața? Atunci de ce ai mai jurat?
Crezi că ai o viață împlinită din toate punctele de vedere? Atunci de ce îți dorești mereu mai mult?
Crezi că-i poți oferi iubitei luna de pe cer? Și iubita crede această minciună? În nicio relație minciunile nu-și au rostul.
Crezi că timpul tău nu trece? Uită-te mai des în oglindă și la un moment dat vei sesiza diferențele.
Crezi că Dumnezeu nu există? Dar dacă există atunci ai pierdut tot.
Crezi că oamenii se schimbă? Dar tu te poți schimba?
Crezi că i-ai putea ierta vreodată pe cei care ți-au făcut rău? Este o întrebare capcană. Oricum răspunzi este o minciună. Trebuie să ierți oamenii pe loc. Dacă duci ura cu tine în suflet de-a lungul timpului ea se așează într-un locșor lângă inimă, la căldurică și apoi refuză să mai iasă. Devine parte din suflet și bucățică de inimă.
Crezi că îi vizitezi destul de des pe părinții care te-au crescut, pe bătrânii aceia frumoși cu părul alb? Eu cred că nu.
Crezi că e bună băutura sau fumatul? Întreabă medicii, ei știu totul despre corpul omenesc.
 Crezi că prietenul tău cel mai bun nu te-ar trăda niciodată? Apoi depinde ce primește în schimb.
Crezi că tot ce am scris e o prostie? Atunci de ce ai mai citit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu